Onze buitenschoolse opvang

Spelen
en ontspannen

Wij bieden voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Elke opvanglocatie heeft heldere afspraken met de basisschool van je kind over hun samenwerking. Na inschrijving plannen we een intakegesprek waarin we nader kennismaken met jou en je kind. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten en behoeftes. Met de pedagogisch medewerker van de locatie waar je kind voor is ingeschreven, bespreek je onderwerpen zoals voeding, dagritme en huisregels.

Voor- en naschoolse opvang

Spelen en ontspannen: bij onze buitenschoolse opvang ligt de nadruk op ‘bewuste’ vrije tijd. Onze stichting biedt diverse locaties voor voorschoolse en naschoolse opvang buiten schooltijd, tijdens vakanties en op schoolvrije dagen. Elk met zijn eigen identiteit en charme. Kinderen bereiken ons te voet, op de fiets of met een taxi.

We leren kinderen
actief experimenteren
en hun fantasie gebruiken.

Op pad

Leren is nieuwe ervaringen opdoen. Onze pedagogisch medewerkers moedigen kinderen aan activiteiten te ondernemen en begeleiden hen daarbij. Daarbij werken we samen met externe organisaties. Ook ondernemen we uitstapjes en ontdekken bijzondere beroepsgroepen, zoals de brandweer, de politie of de bakker, of organiseren themaexcursies in de zomer.

Onderdeel van de groep

Op de buitenschoolse opvang is onderdeel zijn van de groep van wezenlijk belang. Hoe speel je en deel je samen? Maar ook: wat betekent het om ruzie te maken? En hoe leg je het weer bij? De benadering van de pedagogisch medewerker naar het kind toe is daarbij altijd positief: kinderen krijgen de ruimte om te leren van zijn of haar gedrag.

Zelfstandigheid

Tekenen, toneel, schilderen, sport, dans, muziek en het beleven van de natuur: bij ons leren kinderen actief experimenteren en hun fantasie gebruiken. Binnen en buiten. In de leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn ze vaak al meer zelfbewust. De vrijheid krijgen om nieuwe dingen te proberen met creativiteit als uitlaatklep draagt bij aan hun zelfstandigheid.

Huisregels

Geen spel zonder regels. Om onze kwaliteit te waarborgen én kinderen verantwoord de ruimte te geven voor ontwikkeling, hanteren we een aantal huisregels voor zowel personeel als ouders.

Huisregels

 

 

 

 

 

Bereken je kosten

Wat worden jouw kosten voor kinderopvang? Onze rekenhulp geeft je meer financieel inzicht door een goede indicatie van jouw netto kosten.

Boek een
rondleiding

Laat ons je overtuigen: neem een kijkje op onze locaties en ontmoet onze mensen.